Mėsos keksas su paprika ir alyvuogėmis

Mėsos keksas su paprika ir alyvuogėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis mėsos keksas su paprika ir alyvuogėmis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Jame derinamos kiauliena, vištiena ir kalakutų širdelės, kurios suteikia įvairių skonių ir tekstūrų. Kepant šis patiekalas įgauna gražią auksinę spalvą, o paprika ir alyvuogės suteikia jam ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka kekso formos indas)
  • Peilis (Mėsos ir daržovių pjaustymui)
  • Keptuvė (Vištienos kepenėlėms apkepti)
  • Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Orkaitė (Kepimui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 600 g Kiaulienos faršas - Riebesnis
  • 600 g Vištienos krūtinėlės - Smulkiai pjaustytos
  • 400 g Kalakutų širdelės - Supjaustytos
  • 450 g Vištienos kepenėlės - Apkeptos po 3 min. kiekviena pusė ir supjaustytos
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 100 ml Grietinėlė
  • 4-6 v.š. Džiūvėsiai
  • 2 vnt Paprikos - Supjaustytos juostelėmis
  • Žalios alyvuogės
  • Druska, pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Visus ingredientus sumaišome dideliame dubenyje. Į pasirinktą kepimo formą dedame pusę masės, tada dedame paprikas pjaustytas juostelėmis, alyvuoges ir uždedame likusią masę.
  • Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 1 valandą ir 20-30 minučių.
  • Patiekime atvėsintą. Skanaus!

Pabaigai…

Jeigu norite, galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų ar cukinijų, kad būtų dar daugiau skonio ir tekstūros. Galima eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Alyvuogės, Mėsos keksas, Paprika, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai