
Mėsos keksas su paprika ir alyvuogėmis
Šis mėsos keksas su paprika ir alyvuogėmis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Jame derinamos kiauliena, vištiena ir kalakutų širdelės, kurios suteikia įvairių skonių ir tekstūrų. Kepant šis patiekalas įgauna gražią auksinę spalvą, o paprika ir alyvuogės suteikia jam ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka kekso formos indas)
- Peilis (Mėsos ir daržovių pjaustymui)
- Keptuvė (Vištienos kepenėlėms apkepti)
- Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Orkaitė (Kepimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 600 g Kiaulienos faršas - Riebesnis
- 600 g Vištienos krūtinėlės - Smulkiai pjaustytos
- 400 g Kalakutų širdelės - Supjaustytos
- 450 g Vištienos kepenėlės - Apkeptos po 3 min. kiekviena pusė ir supjaustytos
- 3 vnt Kiaušiniai
- 100 ml Grietinėlė
- 4-6 v.š. Džiūvėsiai
- 2 vnt Paprikos - Supjaustytos juostelėmis
- Žalios alyvuogės
- Druska, pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus sumaišome dideliame dubenyje. Į pasirinktą kepimo formą dedame pusę masės, tada dedame paprikas pjaustytas juostelėmis, alyvuoges ir uždedame likusią masę.
- Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 1 valandą ir 20-30 minučių.
- Patiekime atvėsintą. Skanaus!
Pabaigai…
Jeigu norite, galite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų ar cukinijų, kad būtų dar daugiau skonio ir tekstūros. Galima eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg