Mėsos kukulaičiai
Kaip gaminti šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- Įdarui:
- Kiaušiniai, 10 vnt.
- Mėsa:
- Jautienos faršas, 500 gr.
- Kiaulienos faršas, 500 gr.
- Svogūnai, 1 vnt.
- Kiaušiniai, 1 vnt.
- Prieskoniai, 1 žiups.
- Druska, 1 žiups.
- Kardamonas, 1 žiups.
Gaminimo eiga
- Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame.
- Pasiruošiame kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono.
- Suformuojame paplotėlį, tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos – labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletas.
- Į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame kotletus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaitėje geriau.
- Karts nuo karto pašlakstykit kotletus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.
- Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais.
Pabaigai…
Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.