Mėsos kukuliai su mažomis kopūstų galvutėmis
Kai nupjauni kopustus ir palieki saknis, jie priaugina mažų galvučių. Prisiskyniau jų ir pasigaminau skanius pietus. Prisimaliau mėsytės, pridėjau prieskonių, o kopūstų galvutes apiberiau druska ir aplipdžiau faršu. Ant puodo dugno pjausčiau kopūstelius, morkytes, porus, dėjau kukulius, užtarkavau morkų, moliūgų, paprikų. Pyliau sultinuką ir dėjau troškintis. Viriau mažas bulvytes ir papietavom. Man tai labai skanu (aš mėgstu kopustus). Labai tiko su čili saldžiu padažiuku.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Troškinimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarkos (Morkoms, moliūgams ir paprikoms tarkuoti)
- Samtis (Sultinukui pilti)
- Mėsmalė (Mėsai malti)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Maltos mėsos - Geriausia kiaulienos ir jautienos mišinys
- 1 vnt Kiaušinis - Surišti masę
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai sukapotas
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Pipirai
- 8-10 vnt Mažos kopūstų galvutės - Apibarstyti druska
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Pora - Supjaustyti žiedeliais
- 1 vnt Paprika - Tarkuota
- 0.5 vnt Moliūgas - Tarkuotas
- 1 l Sultinys - Sultinys (vištienos arba daržovių)
Gaminimo eiga
- Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, česnaku, druska ir pipirais. Formuokite kukulius.
- Mažas kopūstų galvutes apibarstykite druska. Aplipdykite jas mėsos mase.
- Ant puodo dugno sudėkite smulkintas daržoves: kopūstus, morkas, porus, paprikas ir moliūgą.
- Sudėkite paruoštus kukulius ant daržovių.
- Užpilkite sultiniu, kad apsemtų kukulius ir daržoves.
- Troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą.
- Patiekite su virtomis mažomis bulvytėmis ir čili saldžiu padažu.
Pabaigai…
Kopūstų galvutės gali būti pačios įvairiausios – naudokite tas, kurias turite. Sultinį galite paruošti iš sultinio kubelių, jei neturite naminio sultinio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg