Mėsos pyragėliai su sviestine tešla

Mėsos pyragėliai su sviestine tešla

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie mėsos pyragėliai yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams užkandžiams. Jie pagaminti su sviestine tešla ir skaniai įdaryti mėsos įdaru. Puikiai tinka tiek šiltai, tiek šaltai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti)
  • Dubuo (Įdarui sumaišyti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Sviestinė tešla - Paruošta, atšildyta

Įdaras

  • 300 g Malta mėsa - Kiauliena arba jautiena
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
  • 50 g Džiūvėsėliai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 vnt Kiaušinis - Tešlai aptepti, plaktas

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, česnaką, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite sviestinę tešlą ir supjaustykite ją į kvadratėlius.
  • Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite po šaukštą mėsos įdaro. Užlankstykite tešlos kraštus ir gerai užspauskite.
  • Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Aptepkite tešlą plaktu kiaušiniu.
  • Kepkite 200°C orkaitėje apie 20-25 minutes, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekdami.

Pabaigai…

Šiuos pyragėlius galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o prieš patiekiant tik iškepti. Puikiai tinka tiek pietų dėžutėms, tiek piknikams.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Mėsos įdaras, Pyragėliai, Sviestinė tešla, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai