
Mėsos pyragėliai su sviestine tešla
Šie mėsos pyragėliai yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams užkandžiams. Jie pagaminti su sviestine tešla ir skaniai įdaryti mėsos įdaru. Puikiai tinka tiek šiltai, tiek šaltai.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti)
- Dubuo (Įdarui sumaišyti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Sviestinė tešla - Paruošta, atšildyta
Įdaras
- 300 g Malta mėsa - Kiauliena arba jautiena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 50 g Džiūvėsėliai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Kiaušinis - Tešlai aptepti, plaktas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, česnaką, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite sviestinę tešlą ir supjaustykite ją į kvadratėlius.
- Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite po šaukštą mėsos įdaro. Užlankstykite tešlos kraštus ir gerai užspauskite.
- Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Aptepkite tešlą plaktu kiaušiniu.
- Kepkite 200°C orkaitėje apie 20-25 minutes, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekdami.
Pabaigai…
Šiuos pyragėlius galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o prieš patiekiant tik iškepti. Puikiai tinka tiek pietų dėžutėms, tiek piknikams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg