
Mėsytė ant perlinių kruopų
Šis patiekalas yra išradingas derinys tarp sultingos mėsos ir subtilių perlinių kruopų. Kruopos buvo išmirkytos pusdienį, kad taptų minkštos ir lengvai sukauptų visą skonį iš mėsos, kuri buvo kepta kartu su mėgstamais prieskoniais. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam šeimos pietų stalui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Tinka stiklinis arba keramikinis kepimo indas)
- Peilis (Mėsai pamušti ir supjaustyti)
- Orkaitė (Kepimui 180 laipsnių temperatūroje)
Ingredientai
- 300 g Perlinės kruopos - Pamirkytos pusdienį
- 500 g Kiaulienos sprandinis - Supjaustytas kepsniais
- Druska - Pagal skonį
- Adžika - Pagal skonį
- Džiovinto česnako granulės - Pagal skonį
- 2 vnt Šaukštai majonezo - Mėsai aptepti
- 300 ml Sultinys - Patiekalui apsemti
- 50 g Sūris - Gabalėliais arba tarkuotas, galima naudoti sunaudojimui likusio sūrio
Gaminimo eiga
- Perlines kruopas pamirkykite apie pusdienį.
- Sprandinį supjaustykite kepsniais, pamuškite truputį peiliu ir prieskoniuokite druska, adžika bei džiovinto česnako granulėmis. Prieskoniuokite iš vakaro.
- Ryte sutepkite kiekvieną mėsos gabaliuką majonezu.
- Kepimo indą išklokite perlinėmis kruopomis, ant jų sudėkite mėsytę, užpilkite sultiniu, kad apsemtų truputį kruopas ir mėsytę.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 60 minučių. Į pabaigą uždėkite sūrį ir toliau kepkite, kol jis išsilydys.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar sūriu pagal savo skonį. Taip pat galite pridėti daržovių prie perlinių kruopų, kad patiekalas būtų dar maistingesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg