Mėtų žėlė su citrina ir žaliais dažais

Mėtų žėlė su citrina ir žaliais dažais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis mėtų žėlės receptas gimė iš poreikio pasinaudoti peraugusiomis mėtoms, kurios paprastai auga gausiai sode. Mėtų žėlė puikiai dera prie įvairių mėsos patiekalų, sūrių, desertų ar padažų. Nors natūraliai ji būna gelsvos spalvos, gaminant dažniausiai naudojami žali maistiniai dažai, siekiant išgauti gražesnę, ryškesnę spalvą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Padažai ir priedai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi ingredientai)
  • Sietelis (Skysčiui perkošti)
  • Matavimo indas (Mėtų lapeliams matuoti)
  • Stiklainiai su dangteliais (Paruoštai žėlei laikyti)

Ingredientai
  

  • 1.8 l Mėtų lapeliai - Naudoti paprastąją ir kokteilinę mėtą, lapelius šiek tiek paspaudus į matavimo indą
  • 800 g Cukrus
  • 2.2 l Šaltas vanduo
  • 1.5 vnt Citrina - Naudoti citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę
  • 2 pak. Pektinas - Galima naudoti cukrų su pektinu
  • 0.5 a.š. Žali maistiniai dažai - Pagal poreikį, jei norisi ryškesnės spalvos

Gaminimo eiga
 

  • Mėtas užpilti vandeniu, užvirti ant lėtos kaitros ir dar virti 2-3 minutes. Nukėlus nuo kaitros, uždengti dangčiu ir palikti 10 minučių.
  • Nukošti skystį ir supilti atgal į puodą. Sudėti cukrų, gerai išmaišyti.
  • Užvirus, sudėti dažus, citrinų sultis su žievele ir pektiną. Virti dar 3 minutes, nuolat maišant.
  • Jei naudojamas cukrus su pektinu, reikėtų virti apie 10 minučių.
  • Karštą žėlę supilstyti į sterilizuotus stiklainius ir užsukti dangtelius.

Pabaigai…

Nepamirškite, kad naudojant miltelinius maistinius dažus, gali būti sunku juos ištirpinti. Spalvą šiek tiek gali pataisyti citrinos sultys.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gKalis: 10mgCukrus: 180gVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Citrina, Mėtų želė, Žalieji dažai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai