Mielinės bandelės su karšto rūkymo šonine
Šios bandelės puikiai tinka vakarienei, kai norisi kažko sotesnio ir su švelniu dūmų poskoniu. Jos yra pagamintos iš mielinės tešlos ir įdarytos karšto rūkymo šonine, suteikiant sodrų skonį. Šios bandelės puikiai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė kepimo skarda (Įkaitinti orkaitėje iki 180°C)
- Minkymo dubuo (Minkymui ir tešlos kėlimui)
- Kepimo popierius (Padengti kepimo skardą)
- Pjaustymo peilis (Šoninei ir svogūnams pjaustyti)
- Kepimo šepetėlis (Tešlai patepti)
Ingredientai
Tešla
- 200 ml Šiltas pienas
- 2 v.š. Cukrus
- 14 g Sausos mielės - Du pakeliai po 7 g
- 200 g Sviestas - Ištirpintas
- 500 g Miltai
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- Karšto rūkymo šoninė - Smulkiai pjaustyta
- Svogūnai - Pakepinti
- Malti juodi pipirai
- Kvepiantys pipirai
Gaminimo eiga
- Šiltame piene ištirpinti cukrų ir mieles, palikti 10 minučių, kad mielės suputotų.
- Į dubenį suberti miltus, druską ir ištirpintą sviestą. Supilti paruoštą mielių mišinį ir viską gerai išminkyti. Palikti tešlą pakilti 1 valandai šiltoje vietoje.
- Pakilusią tešlą padalinti į mažus gabalėlius, kiekvieną jų iškočioti ir įdėti šoninės bei svogūnų mišinį. Suformuoti bandeles ir dėti ant kepimo skardos.
- Bandelės patepti sviestu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180°C orkaitėje apie 20-25 minutes, kol bandelės bus auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šoninės ir svogūnų mišinį galima paruošti iš anksto, kad skoniai geriau susijungtų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 12gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 350mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 4mg