Mielinės bandelės su lašinukais ir obuoliu

Mielinės bandelės su lašinukais ir obuoliu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šios bandelės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje. Tradicinės mielinės tešlos bandelės su šviežiais lašinukais, pagardintais svogūnais, pipirais ir druska. Taip pat keletą bandelių padariau su gerai prinokusiu obuoliu, kuris suteikia malonų saldumą ir gaivumą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 40 minutes
Iš viso 2 hours 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt.

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Iškloti kepimo popieriumi)
  • Medinis šaukštas
  • Šluotelė (Kiaušinio plakiniui)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su kiaušinio plakiniu aptepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 0,5 l Šiltas pienas
  • Žiupsnis Cukrus
  • 11 g Sausos mielės
  • 100 g Augalinis aliejus arba tirpintas sviestas
  • 700 g Miltai - Sijoti, pradžioje ne visus dėti

Įdaras

  • 200 g Švieži lašinukai - Pakepinti su svogūnu, pipirais ir druska
  • 1 vnt Obuolys - Gerai prinokęs

Plakinys

  • 1 vnt Kiaušinis - Plakti su šaukštu vandens

Gaminimo eiga
 

  • Pieną pašildyti ir į jį įdėti žiupsnį cukraus, sausas mieles. Maišyti mediniu šaukštu, kol ištirps mielės.
  • Įdėti aliejų arba tirpintą sviestą, sijotus miltus ir pradėti minkyti tešlą. Jei tešla labai skysta, pridėti likusius miltus. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
  • Padalinti tešlą į dvi dalis ir dėti į šaldytuvą pakilti iki dviejų valandų.
  • Pakepinti lašinukus su smulkintu svogūnu, pipirais ir druska. Atvėsinti ir nukošti riebalus per sietelį.
  • Formuoti bandeles su lašinukų arba obuolio įdaru. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti bandeles apie 30-40 minučių, kol gražiai pagels.
  • Prieš kepant aptepti bandeles kiaušinio plakiniu su šaukštu vandens, kad plakinys nenutekėtų.

Pabaigai…

Lašinukus galite pakeisti bet kokiu kitu mėgstamu įdaru, pvz., varške ar šokoladu. Obuolius rinkitės gerai prinokusius, kad suteiktų saldumo ir drėgmės.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 50gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lašinukai, Mielinės bandelės, Obuoliai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai