Mielinės bulkutės su vaniliniu cukrumi
Pagaliau išdrįsau iškepti bulkutes, daug metų praėjo kol prisiruošiau. Šiandien, pamačius receptą vienoje grupėje, taip susigundžiau išbandyti, kad nepatingėjau aplankyti tris parduotuves kol radau šlapių mielių. Pasirodo, tai tikrai nesudėtinga, greitai ir pigiai pagaminama. Pusę litro pašildyto pieno dėjau 3 šaukštus cukraus, pusę pakelio mielių, žiupsnuką druskos, pakelį vanilinio cukraus, 3 šaukštus aliejaus, viską išmaišiau ir bėriau miltus, minkiau tešlą. Tešla turi būti ne kieta. Palikau pakilti tešlą. Tada formavau bulkutes, viršų tepiau plaktu kiaušiniu. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 30 min.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Iškloti kepimo popieriumi)
- Maišymo dubuo
- Tešlos šepetėlis (Plaktu kiaušiniui užtepti)
- Matavimo puodelis (Skysčiams matuoti)
- Matavimo šaukštai
Ingredientai
- 500 ml Pienas - Pašildytas
- 3 šaukštai Cukrus
- 0.5 pakelis Šlapios mielės
- Žiupsnelis Druska
- 1 pakelis Vanilinis cukrus
- 3 šaukštai Augalinis aliejus
- Kiek reikia Miltai - Minkoma tešla turi būti ne kieta
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas, viršui tepti
Gaminimo eiga
- Pašildytą pieną supilti į maišymo dubenį, dėti cukrų, mieles, druską, vanilinį cukrų ir augalinį aliejų. Viską gerai išmaišyti.
- Po truputį bėrti miltus ir minkyti tešlą, kol ji bus minkšta, bet ne kieta.
- Tešlą palikti pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
- Suformuoti bulkutes ir dėti jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Bulkutes aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Pabaigai…
Tešlos minkymui gali prireikti daugiau miltų, priklausomai nuo jų rūšies. Jei tešla per kieta, bulkutės gali būti sausos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 1mg