Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Labai norėjau išbandyti Donatos Tekutienės mielinės tešlos receptą. Pavyko gerai, tešla pakilo vos ne trigubai per 1,5 valandos! Anksčiau kepdavau su aliejumi, šį kartą dėjau sviestą – man skaniau. Vyniotinukai su aguonų įdaru, kuriame yra ir džiovinti abrikosai, suteikiantys įdomų skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinka ir didesnė forma)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Maišymo dubuo (Didelis, kad tilptų pakilusi tešla)
  • Kepimo krosnis (Įkaitinta iki 180°C)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 ml Šiltas pienas
  • 11 g Sausos mielės
  • 70 g Tirpintas sviestas
  • Druska - Pagal skonį
  • Cukrus - Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus
  • 600 g Miltai - Maždaug

Įdaras

  • Pirktas aguonų įdaras - Sumaišytas su džiovintais abrikosais
  • Džiovinti abrikosai - Smulkinti ir išbrinkinti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišyti šiltą pieną su mielėmis ir palikti pakilti apie 10 minučių.
  • Į dubenį sudėti tirpintą sviestą, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Supilti pieno ir mielių mišinį ir gerai išminkyti tešlą.
  • Tešlą palikti kilti šiltai vietoje apie 1,5 valandos, kol ji padidės tris kartus.
  • Iškočioti tešlą ir tepti aguonų įdaru, sumaišytu su džiovintais abrikosais.
  • Tešlą suvynioti į vyniotinį arba formuoti mažas bandeles ir sudėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
  • Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.

Pabaigai…

Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės. Stebėkite kepimo procesą, kad neperkepkite.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Aguonų įdaras, Bandelių receptas, Džiovinti abrikosai, Mielinė tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai