Mielinės-varškinės spurgytės pagal Beatos receptą
Šios mielinės-varškinės spurgytės pagal Beatos receptą yra puikus desertas ar užkandis. Nors tešla buvo šiek tiek lipni, rankomis suformavus spurgytes ir apkeptus, jos tapo skaniais, traškiais kąsniais. Receptas buvo išbandytas su nedideliu cukraus kiekiu, tačiau kitą kartą verta pridėti daugiau saldumo. Spurgytes apibarstyti cinamonu sumaišytu su cukraus pudra, ir leisti riebalams nuvarvėti ant grotelių, kaip rekomenduoja Beata.
Reikalingi Įrankiai
- Gili keptuvė (Spurgyčių kepimui)
- Alyvuotas šaukštelis (Tešlos formavimui)
- Grotelės (Riebalams nuvarvėti)
- Minkymo dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 350 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Cukrus
- 7 g Mielės
- 150 ml Pienas
- Druska - Pagal skonį
- Cukraus pudra su cinamonu - Apibarstyti
Gaminimo eiga
- Sumaišyti varškę, miltus, kiaušinius, cukrų, druską ir mieles su pienu. Viską gerai išminkyti ir palikti tešlą pakilti.
- Tešla bus šiek tiek lipni, todėl formuoti spurgytes su alyvuotu šaukšteliu ir aliejuotomis rankomis.
- Kepkite spurgytes gilioje keptuvėje su karštu aliejumi, kol jos taps auksinės spalvos.
- Nusausinkite spurgytes ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai.
- Apibarstykite spurgytes cukraus pudra su cinamonu ir patiekite šiltas.
Pabaigai…
Kitą kartą į receptą pridėkite daugiau cukraus, jei norite saldesnių spurgyčių. Be to, galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar papildomais ingredientais, kaip šokolado gabaliukais ar razinomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 60mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg