
Mieliniai blynai su aguonomis ir vyšnių uogiene
Šis mielinių blynų receptas yra puikus pasirinkimas norintiems prisiminti tradicinius skonius su šiek tiek moderniu prieskoniu. Aguonos suteikia blynams šiek tiek tekstūros ir išskirtinį skonį, o vyšnių uogienė – rūgštingumo balansą, kuris puikiai dera su saldumu. Tai puikus patiekalas Užgavėnėms ar bet kuriam kitam pusryčių ar deserto laikui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, maža arba vidutinio dydžio, tinka blynų kepimui)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir porcijoms dėti)
- Keptuvė (Blynų kepimui, tinka nelipnus paviršius)
Ingredientai
- 25 g Šviežios mielės - Arba 8-9 g sausų mielių
- 3 v.š. Cukrus
- 0.5 l Pienas
- 2 vnt Dideli kiaušiniai
- 1 didelė sauja Razinos
- Žiupsnelis Druska
- Miltai - Kiek reikia, kad tešla būtų grietinės tirštumo
Gaminimo eiga
- Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir šiltu pienu, leisti pastovėti, kol suputos.
- Į atskirą dubenį sudėti likusį cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakti.
- Supilti mielių mišinį į dubenį su kiaušiniais, gerai išmaišyti.
- Palaipsniui įmaišyti miltus, kol tešla taps grietinės tirštumo.
- Palikti tešlą pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
- Įmaišyti į tešlą razinas ir aguonas.
- Įkaitinti keptuvę ir kepti blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
- Patiekti karštus blynus su vyšnių uogiene.
Pabaigai…
Šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal skonį – galite naudoti skirtingas uogienes arba pridėti kitų priedų, pavyzdžiui, riešutų. Taip pat galite eksperimentuoti su tešlos tirštumu, kad blynai būtų plonesni arba storesni.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg