
Mieliniai blynai su avietėmis
Mieliniai blynai, švelnūs ir minkšti, yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį, o aviečių užpilas suteikia ypatingą rūgštumą, kuris puikiai dera su blynais. Receptas yra tradicinis lietuviškas, tačiau jį galima pritaikyti ir kitiems vaisiams ar uogoms.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai suplakti)
- Maistinė plėvelė (Tešlai uždengti ir kildyti)
Ingredientai
- 500 ml Šilto pieno
- 2 vnt Kiaušiniai
- 430-450 g Miltai
- 7 g Sausos mielės
- 4 v.š. Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
- 150 g Avietės - Šviežios arba šaldytos
- 30 g Cukraus pudra - Pabarstyti ant blynelio
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite.
- Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir sumaišykite su šiltu pienu.
- Šią skystą masę supilkite į sausųjų ingredientų dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kildyti apie 30 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite blynus su avietėmis ir cukraus pudra. Mėgaukitės šiltais.
Pabaigai…
Jei norite, avietes galite pakeisti kitomis mėgstamomis uogomis arba vaisiais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 250mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg