Mieliniai blynai su avietėmis

Mieliniai blynai su avietėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mieliniai blynai, švelnūs ir minkšti, yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį, o aviečių užpilas suteikia ypatingą rūgštumą, kuris puikiai dera su blynais. Receptas yra tradicinis lietuviškas, tačiau jį galima pritaikyti ir kitiems vaisiams ar uogoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Keptuvė (Blynams kepti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai suplakti)
  • Maistinė plėvelė (Tešlai uždengti ir kildyti)

Ingredientai
  

  • 500 ml Šilto pieno
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 430-450 g Miltai
  • 7 g Sausos mielės
  • 4 v.š. Cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • 150 g Avietės - Šviežios arba šaldytos
  • 30 g Cukraus pudra - Pabarstyti ant blynelio

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite.
  • Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir sumaišykite su šiltu pienu.
  • Šią skystą masę supilkite į sausųjų ingredientų dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kildyti apie 30 minučių.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Patiekite blynus su avietėmis ir cukraus pudra. Mėgaukitės šiltais.

Pabaigai…

Jei norite, avietes galite pakeisti kitomis mėgstamomis uogomis arba vaisiais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 250mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Avietės, Mieliniai blynai, Pusryčiai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating