Mieliniai blynai su graikiniais riešutais ir medumi

Mieliniai blynai su graikiniais riešutais ir medumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien namų restorane mieliniai blynai su smulkintais graikiniais riešutais ir medumi. Tai kažkas fantastiško. Purūs, saldūs, tokie gardūs, kad ištirpsta burnoje. Šie buvo sukonstruoti Užgavėnių proga, bet labai tinkami bet kurią dieną, o ypatingai, vėlyviems savaitgalio pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
  • Maišymo šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Blynams kepti)
  • Šluotelė (Kiaušiniams plakimui)
  • Plėvelė (Tešlai uždengti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 8-9 g Sausos mielės - Arba 25 g šlapių mielių
  • 3 v. š. Cukrus
  • 0.5 litro Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Didesni
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 450-500 g Miltai - Kad tešla būtų grietinės tirštumo
  • Graikiniai riešutai - Smulkinti, pagal poreikį
  • Medus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Mieles sumaišome su cukrumi, užpilame šiltu pienu. Tuomet mušame kiaušinius, dedame žiupsnelį druskos ir maišome iki vientisos masės. Po truputį dedame miltus, maišyti nenustojame. Kai turime norimą konsistenciją, indą uždengiame maistine plėvele, rankšluosčiu ir leidžiame valandą pailsėti. Mielės atliks savo darbą, tešla iškils, beliks kepti blynus.
  • Tešlą maišiau virtuvinio kombaino pagalba, pagal poreikį reguliuodama greitį.
  • Kepti blynus ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos. Patiekti su smulkintais graikiniais riešutais ir medumi.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų riešutų ar uogų pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Graikiniai riešutai, Medus, Mieliniai blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai