Mieliniai blynai su obuolio griežinėliu

Mieliniai blynai su obuolio griežinėliu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie mieliniai blynai su obuolio griežinėliu yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie yra lengvi, purūs ir su skaniai karamelizuotu obuolio griežinėliu viršuje. Receptas yra paprastas ir pigus, o ingredientai dažniausiai randami kiekvienoje virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, nelipni)
  • Šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai dėti į keptuvę)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Obuolys - Supjaustytas apvaliais griežinėliais
  • 1 šaukštas Šlapių mielių - Ištirpintų su cukrumi
  • 250 ml Šiltas vanduo
  • 200 g Miltai
  • 1 žiupsnelis Druska
  • 2 šaukštai Cukrus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Šiltame vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi ir palikti, kol skystis pradės burbuliuoti.
  • Į mielių skystį pridėti miltus, druską ir, jei norite saldesnių blynų, daugiau cukraus. Maišyti, kol tešla taps tiršta ir tolygiai maišoma.
  • Palikti tešlą pakilti apie 30 minučių.
  • Supjaustyti obuolį apvaliais griežinėliais.
  • Įkaitinti keptuvę ir įpilti šiek tiek aliejaus. Dėti šaukštą tešlos į keptuvę, viršuje uždėti obuolio griežinėlį. Kepant apversti, kad obuolys taip pat keptų.
  • Kai blynai iškepa ir obuolys karamelizuojasi, apibarstyti cukrumi. Patiekti šiltus arba šaltus.

Pabaigai…

Šie blynai skanūs tiek šilti, tiek šalti. Galite eksperimentuoti su įvairiais obuolių tipais arba pridėti cinamono į tešlą dėl papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Mieliniai blynai, Obuoliai, Pusryčių receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai