Mieliniai blynai su obuolio griežinėliu
Šie mieliniai blynai su obuolio griežinėliu yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie yra lengvi, purūs ir su skaniai karamelizuotu obuolio griežinėliu viršuje. Receptas yra paprastas ir pigus, o ingredientai dažniausiai randami kiekvienoje virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, nelipni)
- Šluotelė (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai dėti į keptuvę)
Ingredientai
- 1 vnt Obuolys - Supjaustytas apvaliais griežinėliais
- 1 šaukštas Šlapių mielių - Ištirpintų su cukrumi
- 250 ml Šiltas vanduo
- 200 g Miltai
- 1 žiupsnelis Druska
- 2 šaukštai Cukrus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Šiltame vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi ir palikti, kol skystis pradės burbuliuoti.
- Į mielių skystį pridėti miltus, druską ir, jei norite saldesnių blynų, daugiau cukraus. Maišyti, kol tešla taps tiršta ir tolygiai maišoma.
- Palikti tešlą pakilti apie 30 minučių.
- Supjaustyti obuolį apvaliais griežinėliais.
- Įkaitinti keptuvę ir įpilti šiek tiek aliejaus. Dėti šaukštą tešlos į keptuvę, viršuje uždėti obuolio griežinėlį. Kepant apversti, kad obuolys taip pat keptų.
- Kai blynai iškepa ir obuolys karamelizuojasi, apibarstyti cukrumi. Patiekti šiltus arba šaltus.
Pabaigai…
Šie blynai skanūs tiek šilti, tiek šalti. Galite eksperimentuoti su įvairiais obuolių tipais arba pridėti cinamono į tešlą dėl papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 5mg