
Miežių ir avižų košė su džiovintomis uogomis
Šie lengvi pusryčiai puikiai tinka tiems, kurie mėgsta sveiką ir paprastą maistą. Miežiai ir avižos, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti per naktį, sukuria maistingą ir skanų patiekalą. Prieš patiekiant galite pridėti savo mėgstamų priedų, pvz., džiovintų uogų.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Vidutinio dydžio, tinka karštiems skysčiams)
- Šaukštas
Ingredientai
- 1 šaukštas Miežinės kruopos
- 1 šaukštas Avižų dribsniai
- Verdantis vanduo - Užpilti kruopas ir palikti brinkti
- Džiovintos uogos - Pagal skonį, pridedama prieš patiekiant
Gaminimo eiga
- Į dubenį įberkite vieną šaukštą miežinių kruopų ir vieną šaukštą avižų dribsnių.
- Užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad kruopos būtų visiškai uždengtos. Uždengite ir palikite brinkti, geriausia per naktį.
- Prieš valgant, pridėkite savo mėgstamų džiovintų uogų ar kitų priedų.
Pabaigai…
Jei norite košę pagaminti greičiau, galite ją užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti tik kelias valandas. Galima ir iš vakaro užsiplikyti kruopas, kad ryte jos būtų paruoštos valgymui.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 2gKalis: 100mgSkaidulos: 5gCukrus: 5g