Miltiniai blynai su obuoliais ir grietinėle

Miltiniai blynai su obuoliais ir grietinėle

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie miltiniai blynai su obuoliais yra puikus pasirinkimas Užgavėnių šventei ar bet kuriai dienai, kai norisi kažko gardaus. Blynai yra lengvai paruošiami su kefyru, o obuoliai suteikia jiems natūralaus saldumo. Patiekiami su plakta grietinėle ir braškių uogiene – tai tikras gardėsis šeimos pusryčiams ar popietės užkandžiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Tarka (Obuoliams tarkuoti)
  • Keptuvė (Blynams kepti)
  • Plaktuvas (Grietinėlei suplakti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 200 g Miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 300 ml Kefyras
  • 2 vnt Obuoliai - Tarkuoti
  • pagal skonį Plakta grietinėlė - Patiekimui
  • pagal skonį Braškių uogienė - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais dideliame dubenyje.
  • Įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą, gerai išmaišykite iki tirštos tešlos konsistencijos.
  • Nulupkite obuolius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
  • Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus, kol jie bus gražiai auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Patiekite blynus su plakta grietinėle ir braškių uogiene.

Pabaigai…

Jei norite, galite pridėti šiek tiek cinamono į tešlą dėl papildomo skonio. Kefyras suteikia blynams purumo, tačiau galite naudoti ir kitą rūgpienį ar jogurtą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Braškės, Grietinėlė, Kefyras, Miltiniai blynai, Obuoliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai