
Miltiniai blynai su obuoliais ir grietinėle
Šie miltiniai blynai su obuoliais yra puikus pasirinkimas Užgavėnių šventei ar bet kuriai dienai, kai norisi kažko gardaus. Blynai yra lengvai paruošiami su kefyru, o obuoliai suteikia jiems natūralaus saldumo. Patiekiami su plakta grietinėle ir braškių uogiene – tai tikras gardėsis šeimos pusryčiams ar popietės užkandžiui.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Tarka (Obuoliams tarkuoti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Plaktuvas (Grietinėlei suplakti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 300 ml Kefyras
- 2 vnt Obuoliai - Tarkuoti
- pagal skonį Plakta grietinėlė - Patiekimui
- pagal skonį Braškių uogienė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais dideliame dubenyje.
- Įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą, gerai išmaišykite iki tirštos tešlos konsistencijos.
- Nulupkite obuolius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus, kol jie bus gražiai auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekite blynus su plakta grietinėle ir braškių uogiene.
Pabaigai…
Jei norite, galite pridėti šiek tiek cinamono į tešlą dėl papildomo skonio. Kefyras suteikia blynams purumo, tačiau galite naudoti ir kitą rūgpienį ar jogurtą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg