Miltiniai ežiukai su šonine ir svogūnais

Miltiniai ežiukai su šonine ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie miltiniai ežiukai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, pagamintas iš miltų, vandens ir kiaušinių tešlos. Patiekiamas su kepta šonine, svogūnais ir grietine, pagardintas šviežiais krapais ir svogūnų laiškais. Tai paprastas, bet sotus patiekalas, kurio šiluma ir skonis primena namų virtuvę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui virti)
  • Keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
  • Tarka (Tešlai formuoti į ežiukus)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Miltai
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • Druska - Pagal skonį
  • Vanduo - Virintas, karštas
  • 200 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Grietinė - Patiekimui
  • Krapai - Švieži, smulkinti
  • Svogūnų laiškai - Švieži, smulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Miltus užplikykite karštu vandeniu ir išminkykite tešlą. Įmaišykite druską ir kiaušinius. Iš tešlos formuokite ežiukus, naudodami tarką, kad suformuotumėte jų faktūrą.
  • Virkite ežiukus verdančiame vandenyje apie 10 minučių nuo užvirimo pradžios.
  • Šoninę pakepinkite keptuvėje, kol taps traški, tada pridėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Virtus ežiukus patiekite su kepta šonine, svogūnais ir grietine. Užbarstykite šviežiais krapais ir svogūnų laiškais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, kad šis paprastas patiekalas taptų dar įdomesnis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 75gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Miltiniai ežiukai, Paprasti receptai, Šoninė, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai