
Miltiniai ežiukai su šonine ir svogūnais
Šie miltiniai ežiukai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, pagamintas iš miltų, vandens ir kiaušinių tešlos. Patiekiamas su kepta šonine, svogūnais ir grietine, pagardintas šviežiais krapais ir svogūnų laiškais. Tai paprastas, bet sotus patiekalas, kurio šiluma ir skonis primena namų virtuvę.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virti)
- Keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
- Tarka (Tešlai formuoti į ežiukus)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
Ingredientai
- 500 g Miltai
- 4 vnt Kiaušiniai
- Druska - Pagal skonį
- Vanduo - Virintas, karštas
- 200 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Grietinė - Patiekimui
- Krapai - Švieži, smulkinti
- Svogūnų laiškai - Švieži, smulkinti
Gaminimo eiga
- Miltus užplikykite karštu vandeniu ir išminkykite tešlą. Įmaišykite druską ir kiaušinius. Iš tešlos formuokite ežiukus, naudodami tarką, kad suformuotumėte jų faktūrą.
- Virkite ežiukus verdančiame vandenyje apie 10 minučių nuo užvirimo pradžios.
- Šoninę pakepinkite keptuvėje, kol taps traški, tada pridėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
- Virtus ežiukus patiekite su kepta šonine, svogūnais ir grietine. Užbarstykite šviežiais krapais ir svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais, kad šis paprastas patiekalas taptų dar įdomesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 75gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg