Miltiniai mieliniai blynai

Miltiniai mieliniai blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra klasikiniai miltiniai mieliniai blynai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir paprasti pagaminti. Juos kepant, namai prisipildo nepaprasto kvapo, kuris visus pakviečia prie stalo. Puikiai tinka pusryčiams arba lengvam užkandžiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Mielinei tešlai maišyti)
  • Kepimo keptuvė (Tinkama blynams kepti)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

  • 200 g Miltai
  • 250 ml Pienas - Šiltas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Druska
  • 1 v.š. Cukrus
  • 1 pak. Sausos mielės
  • Augalinis aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sukelkite mieles su šiltu pienu, pridėkite cukraus ir palikite kelias minutes, kad mielės pradėtų veikti.
  • Į dubenį supilkite miltus, pridėkite druską, kiaušinį ir mielinį mišinį. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
  • Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Blynai puikiai dera su medumi ar uogiene. Galite naudoti ir šiek tiek sviesto kepimui, kad blynai būtų dar sodresnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Lengvas užkandis, Mieliniai blynai, Pusryčiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai