Mini cepelinai, kepti karštame aliejuje su česnakiniu padažu

Mini cepelinai, kepti karštame aliejuje su česnakiniu padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie mini cepelinai yra puikus variantas, kai norisi ko nors skanaus, bet neturite daug laiko. Jie yra kepti kaip čeburekai, todėl išorė yra traški, o vidus – minkštas ir sultingas. Česnakinis padažas suteikia šiam patiekalui ypatingo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili, aliejaus kepimui)
  • Samtis (Kepsniams išimti iš aliejaus)
  • Indas padažui

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 4 vnt Bulvės - Didelės, nuluptos ir tarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 puodelis Miltai
  • 100 g Tarkuotas varškės sūris
  • 500 ml Aliejus - Kepimui

Padažas

  • 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 200 g Grietinė
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite bulvių masę: sutarkuotas bulves nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Įdėkite kiaušinius, miltus ir tarkuotą sūrį. Išminkykite masę, kad ji būtų vientisa.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje iki karštos temperatūros. Iš bulvių masės formuokite mažus rutuliukus ir kepkite juos aliejuje, kol bus auksinės spalvos ir traškūs iš išorės.
  • Paruoškite česnakinį padažą: susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su grietine, druska ir pipirais.
  • Patiekite karštus mini cepelinus su česnakiniu padažu.

Pabaigai…

Šie mini cepelinai puikiai tiks kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas. Taip pat galite eksperimentuoti su padažais, pridėdami kitų prieskonių pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai kepti aliejuje, Česnakinis padažas, Greiti patiekalai, Mini cepelinai, Traški tekstūra
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai