Mini Kepsneliais Supjaustytas Guliašas

Mini Kepsneliais Supjaustytas Guliašas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis guliašas yra ypatingas dėl savo pateikimo būdo. Vietoj tradicinio smulkinto mėsos, mes supjaustėme ją mini kepsneliais, suteikiantys patiekalui išskirtinį skonį ir išvaizdą. Net mano vyras, nemėgstantis guliašo, buvo apgautas ir suvalgė jį su dideliu malonumu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Mėsai apkepti)
  • Peilis (Mėsai supjaustyti)
  • Tarka (Morkai sutarkuoti)
  • Medinis šaukštas (Minkštimui maišyti)
  • Dubenys (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Kiaulienos mentė - Supjaustyta mini kepsneliais
  • 1 vnt Svogūnas - Pusžiedžiai arba žiedai
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 2 stiklinės Sultinys - Naudoti vištienos arba daržovių sultinį
  • 2 v.š. Kečupas
  • 1 v.š. Miltai - Padažo tirštinimui

Prieskoniai

  • 1 v.š. Žolelių mišinys
  • 1 a.š. Rūkytos paprikos milteliai
  • Keli vnt Kvapieji pipirai
  • 1 vnt Lauro lapelis
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos mentę supjaustykite mini kepsneliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite mėsą ir užberkite druskos. Apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsytė taps auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės.
  • Svogūną ir morką susmulkinkite ir pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės. Įdėkite miltus ir išmaišykite. Supilkite sultinį, kečupą ir gerai išmaišykite.
  • Į padažą sudėkite atgal mėsos kepsnelius. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 30-40 minučių, kartkartėmis pamaišant. Jei padažas tampa per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Česnaką smulkiai supjaustykite ir įdėkite į padažą kartu su prieskoniais. Išmaišykite, uždenkite ir leiskite skoniams susimaišyti.
  • Patiekite su bulvių koše ir raugintais kopūstais. Šis guliašas tikrai nustebins jūsų artimuosius!

Pabaigai…

Jei neturite rūkytos paprikos miltelių, galite naudoti įprastus paprikos miltelius. Eksperimentuokite su prieskoniais pagal savo skonį!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Guliašas, Kiaulienos mentė, Mini kepsneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai