Minkšta ir sultinga kepta višta su burokėlių salotomis

Minkšta ir sultinga kepta višta su burokėlių salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas apima ilgą marinavimo procesą, kuris užtikrina, kad vištiena išliktų sultinga ir minkšta. Patiekalas išsiskiria ypatingu sviesto panaudojimu, kuris padeda išvengti išsausėjimo, ypač krūtinėlės dalies. Kepimas ant grotelių padeda atsikratyti nereikalingų riebalų, todėl vištiena tampa dar sveikesnė.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grotelės (Vištai kepti ant grotelių)
  • Kepimo indas (Kepimui orkaitėje)
  • Sviestas (Sviestui patepti vištieną po oda)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Visa višta - Svoris apie 1,5 kg
  • 200 g Sviestas - Suminkštintas
  • 2 šaukštai Druska - Pagal skonį
  • 1 šaukštas Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • Mėgstami prieskoniai - Galima naudoti čiobrelius, rozmariną, česnaką

Gaminimo eiga
 

  • Marinuoti vištą nuo penktadienio vakaro, naudojant mėgstamus prieskonius ir druską. Sviestu įtrinti vištos odą po oda, kad krūtinėlė išliktų sultinga ir minkšta.
  • Kepkite vištą ant grotelių, kol išbėgs nereikalingi riebalai. Kepimo pabaigoje vištą aptepkite sviestu, kad ji taptų minkšta ir sultinga.
  • Patiekite su burokėlių salotomis arba su bulvių koše ar ryžiais, jei ruošiate ne tik sau.

Pabaigai…

Jei vištą norite kepti orkaitėje, naudokite kepimo indą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 90 minučių.

Maistingumo lentelė

Baltymai: 60gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 300mgNatris: 1500mgKalis: 400mgVitaminas A: 1000IU
Recepto raktažodžiai Burokėlių salotos, Kepta višta, Vištienos marinatas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai