
Minkštas batonas ir saldus cinamoninis batonas
Sveiki, vakar vyras kepė smegenėles, o aš šiandien nutariau jam iškept batonų, bet visai tiktų pavadint ir pyragu, nes labai jau skanūs gavosi. Šis receptas yra labai paprastas, bet rezultatas – tiesiog nuostabus. Ačiū grupės narei Vidai Veronikai Uginčienei už receptuką!
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo (Didelis, tešlai maišyti)
- Kepimo skarda (Didelė, kad tilptų abu kepalai)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu ir kiaušinio plakiniu aptepti)
- Rankšluostis (Tešlai kildinti)
Ingredientai
Pagrindinė tešla
- 350 ml Vanduo - Galima naudoti pusę pieno
- 60 g Sviestas
- 30 g Cukrus
- 8 g Druska
- 6 g Sausos mielės
- 600 g Miltai
Cinamoninis įdaras
- 30 g Cukrus - Sumaišyti su cinamonu
- 1 a.š. Cinamonas
Kepiniams aptepti
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas su pieno lašeliu
Gaminimo eiga
- Sumaišykite vandenį (arba vandens ir pieno mišinį), sviestą, cukrų, druską ir sausas mieles dideliame maišymo dubenyje. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą, kol nelips prie rankų.
- Tešlą kildykite šiltai apie 1 valandą.
- Padalinkite tešlą per pusę. Į vieną dalį įmaišykite cukraus ir cinamono mišinį.
- Abu tešlos gabalus suvyniokite į kepaliukus, sutepkite kiaušinio plakiniu su pienu.
- Dėkite kepaliukus ant kepimo skardos ir dar kartą kildykite apie 40 minučių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200-180°C temperatūroje apie 35 minutes.
Pabaigai…
Gali būti eksperimentuojama su kitais prieskoniais ar įdarais. Kepalas su cinamonu gali būti praturtintas riešutais ar džiovintais vaisiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 90mgNatris: 300mgKalis: 250mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg