Minkšti keksiukai su vanile
Šie minkšti keksiukai su vanile yra puikus pasirinkimas tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Jie greitai paruošiami, o rezultatas – minkšti ir purūs keksiukai, kurie patiks visai šeimai. Pasinerkite į kvapų ir skonio harmoniją, praturtintą subtilia vanilės nata.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Keksiukų forma su skylute viduryje)
- Maišymo dubuo
- Plakimo šluotelė arba elektrinis mikseris
- Mentelė (Miltams įmaišyti)
- Sviestu tepti teptukas
Ingredientai
Tešla
- 170 g Cukrus
- 120 g Kvietiniai miltai
- 110 g Sviestas - Arba neutralus skonio aliejus
- 100 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus - Nebūtina
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals, o tūris ženklios padidės. Toliau plakdami supilkite atvėsusį sviestą.
- Į plakinį per kelis kartus sudėkite miltus, po kiekvieno dėjimo švelniai išmaišydami iki neliks sausų miltų (maišykite šaukštu arba mentele, nebe plaktuvu).
- Į tešlą supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Masę pilkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 minučių. Ar keksiukai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus į keksiuko vidurį jį turėtumėte ištraukti sausą, neapsivėlusį tešla.
- Iškepusiems keksiukams leiskite truputį atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., šokolado gabalėliais, uogomis ar riešutais, kad praturtintumėte keksiukų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 3gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 80mgKalis: 50mgCukrus: 15gVitaminas A: 100IU