Minkštos spurgos su cukraus pudra

Minkštos spurgos su cukraus pudra

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pagaliau išbandžiau šį receptą ir esu labai patenkinta rezultatu – spurgos gavosi skanios, minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Receptą radau šioje grupėje, ir nors pirmą kartą bandžiau, tikrai nesigailiu. Kitą kartą galbūt darysiu šiek tiek mažesnes, bet šios buvo nuostabios! Puikus būdas pradžiuginti šeimą ar draugus saldžiais užkandžiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Plaktuvas (Tešlai suplakti)
  • Šaukštas (Tešlai formuoti į spurgas)
  • Keptuvė (Gilioji, spurgoms kepti)
  • Cukraus pudros sietelis (Spurgoms apibarstyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 ml Pienas - Šiltas
  • 250 g Miltai
  • 50 g Cukrus
  • 10 g Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 100 g Minkštas sviestas
  • Aliejus - Kepimui
  • Cukraus pudra - Apibarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų dubenyje.
  • Įpilkite šilto pieno ir gerai išplakite.
  • Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir sumaišykite su skystais ingredientais.
  • Į tešlą įmaišykite minkštą sviestą.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite nedideles tešlos dalis ir atsargiai dėkite į karštą aliejų.
  • Kepkite, kol spurgos taps auksinės spalvos iš visų pusių, apie 5-7 minutes.
  • Išimkite iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
  • Spurgas apibarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltas.

Pabaigai…

Jeigu norite, kad spurgos būtų dar minkštesnės, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Cukraus pudra, Saldūs užkandžiai, Spurgos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating