
Minkštos spurgos su cukraus pudra
Pagaliau išbandžiau šį receptą ir esu labai patenkinta rezultatu – spurgos gavosi skanios, minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Receptą radau šioje grupėje, ir nors pirmą kartą bandžiau, tikrai nesigailiu. Kitą kartą galbūt darysiu šiek tiek mažesnes, bet šios buvo nuostabios! Puikus būdas pradžiuginti šeimą ar draugus saldžiais užkandžiais.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Plaktuvas (Tešlai suplakti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti į spurgas)
- Keptuvė (Gilioji, spurgoms kepti)
- Cukraus pudros sietelis (Spurgoms apibarstyti)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 ml Pienas - Šiltas
- 250 g Miltai
- 50 g Cukrus
- 10 g Kepimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 100 g Minkštas sviestas
- Aliejus - Kepimui
- Cukraus pudra - Apibarstymui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų dubenyje.
- Įpilkite šilto pieno ir gerai išplakite.
- Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir sumaišykite su skystais ingredientais.
- Į tešlą įmaišykite minkštą sviestą.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite nedideles tešlos dalis ir atsargiai dėkite į karštą aliejų.
- Kepkite, kol spurgos taps auksinės spalvos iš visų pusių, apie 5-7 minutes.
- Išimkite iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
- Spurgas apibarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltas.
Pabaigai…
Jeigu norite, kad spurgos būtų dar minkštesnės, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg