
Minkštos spurgos su kefyru
Šios spurgos yra itin minkštos ir gardžios, puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Gaminamos naudojant kefyrą, todėl tešla tampa ypatingai lengva ir puri. Receptas, atrastas atsitiktinai, kai rasta seniai pamiršta spurgų keptuvė, tapo puikiu atradimu šeimos mėgstamiems saldumynams.
Reikalingi Įrankiai
- Spurgų keptuvė (SilverCrest, 7 vietų)
- Mentelė (Spurgoms apversti)
Ingredientai
- 250 g Miltai
- 100 g Cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1/2 a.š. Soda
- 1 vnt Kiaušinis
- 200 ml Kefyras - Arba pasukos
- 50 ml Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Vanilinis cukrus
- Pagal skonį Cukraus pudra - Pabarstyti spurgoms po kepimo
Gaminimo eiga
- Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir sodą.
- Atskirame inde suplakite kiaušinį, kefyrą ir alyvuogių aliejų.
- Sumaišykite šlapius ingredientus su sausais ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
- Įkaitinkite spurgų keptuvę ir užpilkite tešlą į formas. Kepkite 5 minutes, kol spurgos taps auksinės spalvos.
- Iškeptas spurgas išimkite iš keptuvės ir pabarstykite cukraus pudra. Galite papuošti pabarstukais ar šokolado glaistu pagal skonį.
Pabaigai…
Šis receptas gali būti lengvai pritaikomas pridėti įvairių skonių, pavyzdžiui, cinamono ar citrinos žievelės. Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamą skonį!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 60gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg