Miško Uogų Pyragas

Miško Uogų Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis miško uogų pyragas yra tikras vasaros desertas, puikiai tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Uogos, užaugintos lietuviškame miške, suteikia pyragui ypatingo skonio ir aromato. Pyrago tešla yra traški, o įdaras – švelnus ir gaivus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm)
  • Plakimo šluotelė (Plakimui)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Kepimo popierius

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 100 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
  • 50 g Cukrus
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas Šaltas vanduo

Įdaras

  • 300 g Miško uogos - Gervuogės, avietės, mėlynės
  • 100 g Grietinė
  • 100 g Cukrus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus su cukrumi, įtrinkite sviestą, kol masė taps panaši į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vandens, greitai suminkykite tešlą. Išklokite tešlą į kepimo formą.
  • Įdėkite tešlą į šaldytuvą 10-15 minučių.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite uogas.
  • Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir užpilkite paruoštą įdarą ant tešlos.
  • Kepkite orkaitėje apie 40 minučių arba kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš patiekiant.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamas uogas ar vaisius šiam pyragui. Taip pat galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės į įdarą dėl papildomo gaivumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 220gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Miško uogos, Uogų pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai