
Miško Uogų Pyragas
Šis miško uogų pyragas yra tikras vasaros desertas, puikiai tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Uogos, užaugintos lietuviškame miške, suteikia pyragui ypatingo skonio ir aromato. Pyrago tešla yra traški, o įdaras – švelnus ir gaivus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm)
- Plakimo šluotelė (Plakimui)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Kepimo popierius
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 100 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
- 50 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 valgomasis šaukštas Šaltas vanduo
Įdaras
- 300 g Miško uogos - Gervuogės, avietės, mėlynės
- 100 g Grietinė
- 100 g Cukrus
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus su cukrumi, įtrinkite sviestą, kol masė taps panaši į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vandens, greitai suminkykite tešlą. Išklokite tešlą į kepimo formą.
- Įdėkite tešlą į šaldytuvą 10-15 minučių.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite uogas.
- Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir užpilkite paruoštą įdarą ant tešlos.
- Kepkite orkaitėje apie 40 minučių arba kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokias jūsų mėgstamas uogas ar vaisius šiam pyragui. Taip pat galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės į įdarą dėl papildomo gaivumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 220gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg