Mišrainė su ryžiais, kepta žuvimi ir žirneliais
Sveikos, šeimininkės ir prijaučiantys! Visur tik girdime apie tvarumą, taupymą, ‘zero waste’. Štai receptas mišrainės iš likusių ryžių, keptos žuvies (tinka ir karštai rūkytą), žirnelių ir svogūno. Tai puikus būdas panaudoti maisto likučius ir sukurti skanų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo
- Šaukštas
- Smulkinimo peilis (Žuvies ir svogūno smulkinimui)
- Blenderis (Majonezui)
Ingredientai
- 2 stiklinės virti ryžiai
- 0.5 susmulkinta žuvies filė - kepta arba rūkytą
- 1 vnt svogūnas - smulkiai supjaustytas
- 1 skardinė žirneliai - nupilti skystį
- naminis majonezas - žiupsnelis druskos, pipirai, česnakas
- 2 a.š. garstyčios
- aliejus - dvigubai daugiau nei žirnelių skysčio
- actas - pagal skonį
Gaminimo eiga
- Susmulkinkite žuvies filė ir svogūną.
- Sumaišykite ryžius, žuvį, svogūną ir žirnelius dideliame dubenyje.
- Paruoškite naminį majonezą: sumaišykite žirnelių skystį su garstyčiomis, druska, pipirais ir česnaku. Blenderiu plakite, palaipsniui pilant aliejų. Jei reikia, įpilkite acto.
- Sumaišykite majonezą su mišrainės ingredientais. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 40mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg