Moliūgo ir morkų trinta sriuba su baravykais

Moliūgo ir morkų trinta sriuba su baravykais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vieną dieną pastebėjau, kad vienas moliūgas pradėjo rodyti kaprizus, tad teko galvoti apie sriubą. Namie vyrai nelabai nori kitokių patiekalų, tad išviriau sultinį iš vištos nugarelių ir kelių blauzdelių galiukų. Moliūgas buvo jau nuluptas ir supjaustytas iš vakaro. Į gamybą prisidėjo kelios bulvės, pusė galvos česnako ir dvi nedidelės svogūnėlės. Viską sutrinant, sriuba tapo ne tik skani, bet ir labai soti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sultiniui virti)
  • Blenderis (Daržovėms sutrinti)
  • Kepimo keptuvė (Baravykams kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 vnt Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas
  • 3 vnt Morkos - Pasmulkintos
  • 2 vnt Svogūnai - Pasmulkinti
  • 2-3 vnt Bulvės - Pasmulkintos
  • 1/2 galvos Česnakas - Pasmulkintas
  • 500 ml Vištienos sultinys - Iš vištos nugarelių ir blauzdelių galiukų
  • 200 g Šaldyti baravykai - Atitirpinti
  • 50 ml Grietinėlė
  • 1 šaukštas Sviestas - Kepimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Vanduo - Jei trūksta skysčio

Gaminimo eiga
 

  • Sultinyje apie 20 min virkite pasmulkintas morkas, nes jos ilgiau minkštėja.
  • Po to į puodą pridėkite moliūgą, bulves, svogūnus ir česnaką. Viską virkite, kol daržovės bus minkštos.
  • Naudodami blenderį, sutrinkite daržoves iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta, pridėkite vandens.
  • Tuo metu keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite atitirpintus baravykus, kol jie gražiai apskrus.
  • Supilkite grietinėlę į sriubą ir gerai išmaišykite. Tada pridėkite keptus baravykus ir dar kartą užvirinkite.
  • Patiekite sriubą karštą su papildomai keptais baravykais ir duoniukų traškučiais ant viršaus.

Pabaigai…

Sriuba bus skanesnė, jei prieš patiekiant leisite jai pastovėti ir susigerti skoniams. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais arba pridėti šiek tiek grietinės.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 25mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 15000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Daržovių sriuba, Moliūgo sriuba, Receptai su nuotraukomis, Rudeninė sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating