Moliūgo pyragas su datulėmis ir medumi

Moliūgo pyragas su datulėmis ir medumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Valant šaldiklį, atradau moliūgo tyrę ir nusprendžiau kepti pyragą. Improvizavau su turimais ingredientais, pridėjau datulių vietoj abrikosų ir panaudojau medų vietoj cukraus. Pyragas išėjo labai skanus ir minkštas, tikrai rekomenduoju išbandyti!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 20 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė kepimo forma (Apie 30×15 cm)
  • Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir sviestui suplakti)
  • Kepimo popierius (Kepimo formos paruošimui)
  • Medinis pagaliukas (Kepimo eigos tikrinimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas
  • 200 g Cukrus - Galima pakeisti medumi
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 150 ml Pienas
  • 0.5 stiklainio Moliūgo tyrė
  • 1 šaukštas Kepimo milteliai
  • 200 g Datulės - Kapotos
  • Medus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgo tyrę sumaišyti su ištirpintu sviestu, cukrumi (arba medumi) ir kiaušiniais.
  • Įmaišyti miltus su kepimo milteliais, palaipsniui pilant pieną.
  • Pridėti kapotas datules ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą.
  • Kepti 180°C temperatūroje su vėjeliu apie 1 valandą. Tikrinti mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs. Jei reikia, kepti dar 20 minučių.

Pabaigai…

Jei norite pridėti papildomo skonio, galite įdėti kokoso drožlių arba kitų džiovintų vaisių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 400mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 200gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Datulės, Medus, Moliūgo pyragas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai