![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/moliugu-blynu-tortas-su-tunu-paruostas-blynu-tortas-500x500.jpg)
Moliūgų blynų tortas su tunu
Šis neįprastas tortas yra sukurtas iš moliūgų blynų, pertepant juos tunu, sumaišytu su majonezu ir agurkais. Tai paprastas, bet labai gardus užkandis, tinkantis tiek kasdieniam valgiui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, tinkama kepti blynams)
- Dubuo (Blynų tešlai sumaišyti)
- Peilis (Agurkams pjaustyti)
- Tarka (Kietai virtiems kiaušiniams ir moliūgams tarkuoti)
Ingredientai
- 0.5 vnt Moliūgas - Sutarkuotas
- 3 vnt Kiaušiniai - Plakti blynams
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Miltai - Pakankamai, kad gautųsi blynų tešla
- 1 skardinė Tunas - Sumaišytas su majonezu
- Marinuoti agurkėliai - Smulkiai pjaustyti
- Švieži agurkėliai - Smulkiai pjaustyti
- Kietai virti kiaušiniai - Tarkuoti ant viršutinio lakšto
- Papuošimai - Naudoti, kas yra po ranka (pvz., pomidorai, alyvuogės)
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite pusę moliūgo, įmuškite 3 kiaušinius, pridėkite druskos, pipirų ir miltų. Viską sumaišykite ir kepkite didelėje keptuvėje blynus.
- Paruoštus blynus pertepkit tunu, sumaišytu su majonezu, smulkiai pjaustytais marinuotais ir šviežiais agurkėliais.
- Ant viršutinio blyno uždėkite tarkuotą kietai virtą kiaušinį ir papuoškite pomidorais, agurkėliais bei alyvuogėmis.
- Patiekite kaip užkandį arba lengvą vakarienę.
Pabaigai…
Jeigu norite, galite pridėti daugiau daržovių arba naudoti kitokius papuošimus. Šis patiekalas puikiai tinka vasaros vakarienėms ar draugų susitikimams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 180mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 10mg