Moliūgų duonelė
Ši duonelė ne tik sveika ir maistinga, tačiau ir labai skani. Ja galite gardžiuotis patys, tačiau taip pat drąsiai galite pavaišinti svečius. Puikus skonis, neilga gamyba!
Ingredientai
- 250 g moliūgų piure
- 2 kiaušiniai
- 70 g kokosų miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 80 ml pieno
- 2 šaukštai riešutų sviesto
- Prieskoniai: 2 šaukšteliai cinamono, 1 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šokolado gabalėliai (nėra būtina, bet daug skaniau)
Gaminimo eiga
- Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską.
- Į kitą indą sumaišyti visus likusius ingridientus išskyrus šokoladą.
- Viską labai gerai išmaišyti.
- Sausus ingridientus (indą su miltais) iš lėto berti į indą su moliūgų piure ir kitais ingridientais, viską kartu gerai išmaišyti, jei gaminate su šokoladu, suberti ir jį.
- Gautą masę supilti į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi.
- Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, jei tešla nelimpa – duonelė iškepė.
- Iškepusią palikti atvėsti.
Pabaigai…
Skanaus!