
Moliūgų košė su obuoliu ir cinamonu
Šis receptas yra paprastas, bet labai skanus. Moliūgų košė su obuoliu, gardinta cinamonu ir medumi, yra puikus pasirinkimas vakarienei. Skonis yra ne tik malonus, bet ir sveikas pasirinkimas. Pasigaminau šią košę ir, nors iš pradžių abejojau, ar ji man patiks, rezultatas buvo nuostabus.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Blenderis (Košei sutrinti)
Ingredientai
- 300 g Moliūgų - Supjaustytas kubeliais
- 1 vnt Obuolys - Vidutinio dydžio, be odelės, supjaustytas skiltelėmis
- 1 a.š. Cinamonas
- 1 a.š. Natūralus bičių medus
- pagal poreikį Vanduo - Kad apsemtų
Gaminimo eiga
- Supjaustykite moliūgą ir obuolį. Moliūgą supjaustykite kubeliais, obuolį – skiltelėmis (be odelės).
- Puode užpilkite vandens ant moliūgų ir obuolių, kad apsemtų. Virkite, kol suminkštės.
- Nuimkite puodą nuo ugnies ir nupilkite vandenį. Sutrinkite moliūgą ir obuolį su blenderiu.
- Gautą košę pastatykite vėl ant silpnos ugnies. Įdėkite cinamoną ir natūralų bičių medų. Gerai išmaišykite.
- Patiekite šiltą.
Pabaigai…
Košė bus geltona, tačiau pridėjus cinamono jos spalva šiek tiek pasikeis. Galite naudoti šaldytą moliūgą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 2gRiebalai: 1gNatris: 10mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 15gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 10mg