Moliūgų pyragas su graikiškais riešutais

Moliūgų pyragas su graikiškais riešutais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Padirbėjom su vaiku 🎃🍞 pirmą kartą kepiau, skanus 😋 moliūgai naminiai 👍. Šis pyragas yra šiltų rudens skonių derinys, kurį sujungia moliūgo saldumas ir riešutų traškumas. Puikus būdas panaudoti namuose užaugintus moliūgus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 gabaliukai
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 30×20 cm)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Tarka (Moliūgui sutarkuoti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Dubuo (Tešlos paruošimui)

Ingredientai
  

  • 400 g Moliūgų minkštimas - Sutarkuotas
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 300 g Miltai
  • 300 g Cukrus
  • 2 šaukštai Augalinis aliejus
  • 2 šaukštai Graikiški riešutai - Susmulkinti
  • 1 pakelis Kepimo milteliai

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokinė tarka ir sudėti į dubenį.
  • Į moliūgų masę įmušti kiaušinius, supilti cukrų, aliejų ir išmaišyti.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir sumaišyti viską kartu su moliūgo mase.
  • Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C temp. apie 45 minutes.

Pabaigai…

Galite pridėti cinamono ar muskato riešuto prieskonių papildomam skoniui. Taip pat galima pakeisti graikiškus riešutus kitais mėgstamais riešutais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 55mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Graikiniai riešutai, Moliūgai, Moliūgų pyragas, Rudens receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating