
Moliūgų pyragas su graikiškais riešutais
Padirbėjom su vaiku 🎃🍞 pirmą kartą kepiau, skanus 😋 moliūgai naminiai 👍. Šis pyragas yra šiltų rudens skonių derinys, kurį sujungia moliūgo saldumas ir riešutų traškumas. Puikus būdas panaudoti namuose užaugintus moliūgus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 30×20 cm)
- Šaukštas (Maišymui)
- Tarka (Moliūgui sutarkuoti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Dubuo (Tešlos paruošimui)
Ingredientai
- 400 g Moliūgų minkštimas - Sutarkuotas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 300 g Miltai
- 300 g Cukrus
- 2 šaukštai Augalinis aliejus
- 2 šaukštai Graikiški riešutai - Susmulkinti
- 1 pakelis Kepimo milteliai
Gaminimo eiga
- Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokinė tarka ir sudėti į dubenį.
- Į moliūgų masę įmušti kiaušinius, supilti cukrų, aliejų ir išmaišyti.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir sumaišyti viską kartu su moliūgo mase.
- Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C temp. apie 45 minutes.
Pabaigai…
Galite pridėti cinamono ar muskato riešuto prieskonių papildomam skoniui. Taip pat galima pakeisti graikiškus riešutus kitais mėgstamais riešutais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 55mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 5mg