Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis moliūgų pyragas, įkvėptas rudeninės šventės, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldžius, tačiau subtiliai prieskoniuotus desertus. Nors šį kartą gvazdikėlių ir riešutų nenaudojau, pyragas vis tiek išlaiko savo unikalų skonį ir tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, maždaug 22×11 cm)
  • Tarkavimo įrankis (Moliūgų tarkavimui)
  • Sietelis (Miltų ir kepimo miltelių sietinimui)
  • Maišymo dubuo (Tešlos paruošimui)
  • Medinis šaukštas (Tešlos maišymui)

Ingredientai
  

Pyrago tešla

  • 200 g Cukraus - Baltojo cukraus
  • 200 g Sviesto - Ištirpinto
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 300 g Moliūgų - Tarkuotų
  • 300 g Miltų - Sijotų
  • 1 a.š. Kepimo miltelių
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Pradėkite sumaišydami sviestą su cukrumi, kol gausite kreminę masę.
  • Įmaišykite kiaušinius po vieną, vis maišydami.
  • Įmaišykite tarkuotą moliūgą į tešlą.
  • Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska, įmaišykite į tešlą.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
  • Kepkite pyragą įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
  • Iškepusį pyragą palikite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite cukraus pudra, jei norite.

Pabaigai…

Jei norite pridėti prieskonių, puikiai tiks cinamonas, muskato riešutas arba gvazdikėliai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lengvai pagaminama, Moliūgų pyragas, Receptai su nuotraukomis, Rudens desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai