
Moliūgų sriuba su vištiena ir česnakiniu batonu
Šios dienos pietums – šildanti moliūgų sriuba su vištiena, pagardinta moliūgų sėklomis ir patiekiama su česnakiniu batonu. Šis receptas puikiai tinka rudeniui, kai norisi ko nors jaukaus ir šilto. Vištienos sultinys suteikia sriubai gilų skonį, o kepta vištiena ir moliūgų sėklos prideda tekstūros.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
- Blenderis (Sriubos sutrynimas iki kreminės konsistencijos)
- Keptuvė (Vištienos krūtinėlei ir moliūgų sėkloms apkepti)
- Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Sriubos pagrindas
- 500 g Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas gabalėliais
- 1 vnt Morka - Nulupta ir supjaustyta
- 1 vnt Bulvė - Nulupta ir supjaustyta
- 1 l Vištienos sultinys - Namų gamybos
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Prieskoninės žolelės - Česnakų, pagal skonį
- 100 ml Grietinėlė - Sriubai užbalinti
Priedai
- 300 g Vištienos krūtinėlė - Kepta, supjaustyta gabalėliais
- 50 g Moliūgų sėklos - Keptos
Česnakinis batonas
- 1 vnt Batonas - Supjaustytas riekėmis, apteptas česnakiniu sviestu ir keptas
Gaminimo eiga
- Vištienos sultinį užvirinti su moliūgu, morka ir bulve. Verdant kol daržovės suminkštės.
- Sutrynus sriubą su blenderiu, įberti druskos, pipirų ir prieskonių, užbalinti grietinėle.
- Atskirai keptuvėje apkepti vištienos krūtinėlę ir moliūgų sėklas.
- Supylus sriubą į lėkštes, ant viršaus uždėti keptą vištieną ir moliūgų sėklas.
- Česnakinį batoną paruošti: batoną supjaustyti riekėmis, aptepti česnakiniu sviestu ir kepti orkaitėje, kol auksinės spalvos.
- Patiekti sriubą su šiltu česnakiniu batonu.
Pabaigai…
Jeigu norisi tirštesnės sriubos, galima pridėti daugiau moliūgo arba mažiau sultinio. Moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą, o česnakinis batonas puikiai dera su kreminiu sriubos skoniu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg