Moliūgų sriuba su vištiena ir česnakiniu batonu

Moliūgų sriuba su vištiena ir česnakiniu batonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios dienos pietums – šildanti moliūgų sriuba su vištiena, pagardinta moliūgų sėklomis ir patiekiama su česnakiniu batonu. Šis receptas puikiai tinka rudeniui, kai norisi ko nors jaukaus ir šilto. Vištienos sultinys suteikia sriubai gilų skonį, o kepta vištiena ir moliūgų sėklos prideda tekstūros.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Sriuba
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
  • Blenderis (Sriubos sutrynimas iki kreminės konsistencijos)
  • Keptuvė (Vištienos krūtinėlei ir moliūgų sėkloms apkepti)
  • Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė

Ingredientai
  

Sriubos pagrindas

  • 500 g Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas gabalėliais
  • 1 vnt Morka - Nulupta ir supjaustyta
  • 1 vnt Bulvė - Nulupta ir supjaustyta
  • 1 l Vištienos sultinys - Namų gamybos
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Prieskoninės žolelės - Česnakų, pagal skonį
  • 100 ml Grietinėlė - Sriubai užbalinti

Priedai

  • 300 g Vištienos krūtinėlė - Kepta, supjaustyta gabalėliais
  • 50 g Moliūgų sėklos - Keptos

Česnakinis batonas

  • 1 vnt Batonas - Supjaustytas riekėmis, apteptas česnakiniu sviestu ir keptas

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos sultinį užvirinti su moliūgu, morka ir bulve. Verdant kol daržovės suminkštės.
  • Sutrynus sriubą su blenderiu, įberti druskos, pipirų ir prieskonių, užbalinti grietinėle.
  • Atskirai keptuvėje apkepti vištienos krūtinėlę ir moliūgų sėklas.
  • Supylus sriubą į lėkštes, ant viršaus uždėti keptą vištieną ir moliūgų sėklas.
  • Česnakinį batoną paruošti: batoną supjaustyti riekėmis, aptepti česnakiniu sviestu ir kepti orkaitėje, kol auksinės spalvos.
  • Patiekti sriubą su šiltu česnakiniu batonu.

Pabaigai…

Jeigu norisi tirštesnės sriubos, galima pridėti daugiau moliūgo arba mažiau sultinio. Moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą, o česnakinis batonas puikiai dera su kreminiu sriubos skoniu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Česnakinis batonas, Moliūgų sriuba, Rudens patiekalas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai