Morkų duona

Morkų duona

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši duona kvepia pyragėliais, morkos suteikia drėgmės ir minkštumo. Šią duonelę nebūtina suvalgyti iš karto, ji puikiai tinka paskrudinta ir pagardinta įvairiomis užtepėlėmis. Labai skanus skonis!
Dar niekas neįvertino
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 30 g šviežių mielių
  • 300 ml kefyro
  • 250 g morkų (2-3 didelės)
  • 200 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 400 g kvietinių miltų
  • Prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 3 šaukšteliai druskos, 1 šaukštelis kmynų, ir kiti mėgiami

Gaminimo eiga
 

  • Mieles ištrinti su pora šaukštų vandens, įberti cukraus.
  • Miltus persijoti į dubenį, suberti visus prieskonius.
  • Morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka.
  • Miltuose padaryti įdubą, supilti mieles ir kefyrą, subersti tarkuotas morkas, išmaišyti. Pirmiausia maišyti šaukštu paskui rankomis. Tešla turi gautis lipni, minkšta, nepadauginti miltų, kad duona nebūtų kieta.
  • Minklę pridengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti bent 10 min.
  • Tešlą perkelti ant stalo dar kartą paminkyti (minkyti nebus patogu, nes trukdys morkos). Tešlą sudėti atgal į indą ir palaikyti uždengus dar apie valandą, kad iškiltų.
  • Suformuoti duonos kepaliuką, dėti į kepimo indą, peiliu įpjauti viršūnėlę, palikti, kad dar kartą pakiltų (30-60 min.).
  • Duoną dėti kepti, kai minklė bus pasipūtusi, iškilusi.
  • Kepaliuko virtų pabarstyti miltais, kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 min.
  • Iškepusią duoną dar 30 min palaikyti kepimo inde, o vėliau ištraukti.
  • Štai ir viskas! Daug instrukcijų, nemažas laukimas, tačiau gautos duonelės skonis viską atperka!

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Duona, Morkų duona, Pagaminta namuose, Patiekalai visai šeimai, Sveiki patiekalai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai