
Morkų keksiukai su slyvų kremu
Kartais norisi kažko saldaus, bet ne per daug sudėtingo. Šie morkų keksiukai su slyvų kremu yra būtent tai, ko reikia. Morkų pyrago receptą pritaikiau keksiukams, kurie išlaiko tą patį nuostabų skonį, bet yra dar patogesni. Jeigu namuose turite slyvų curd’o, tai bus tikras hitas. Šie keksiukai ne tik lengvai paruošiami, bet ir puikiai tinka bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Keksiukų formelės (12 vnt.)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Plakimo indas (Tešlai ir kremui)
- Elektrinis plaktuvas (Kremui suplakti)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms smulkiai sutarkuoti)
- Sietelis (Miltams ir kepimo milteliams persijoti)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 ml Cukrus
- 35 ml Augalinis aliejus - Neutralaus skonio
- 200 g Tarkuotos morkos - Smulkiai tarkuotos
- 200 ml Miltai
- 1/3 a.š. Kepimo milteliai
- 1/3 a.š. Cinamonas
Kremas
- 175 g Kreminis sūris - Philadelphia
- 100 g Riebi grietinėlė
- 6 v.š. Slyvų curd’as
Papuošimas
- Graikiški riešutai - Kapoti, pabarstymui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, cukrų ir aliejų gerai išplakti. Įmaišyti tarkuotas morkas. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Viską gerai išmaišyti.
- Tešlą dėti po 2 valgomus šaukštus į keksiukų formeles. Kepti 180°C temperatūroje 35 minutes. Atvėsinti.
- Kremo ingredientus suplakti iki vientisos masės. Kremu puošti atvėsusius keksiukus. Pabarstyti kapotais graikiškais riešutais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais kremų skoniais, pridėdami, pavyzdžiui, vanilės ar citrinos žievelės. Slyvų curd’ą galite pakeisti kitu vaisių ar uogų kremu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 2mg