Morkų Pyragas su Kremu ir Karamele

Morkų Pyragas su Kremu ir Karamele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Morkų pyragas! Niekada neapsiriksi, juo vaišindamas svečią. Tai yra tas pyragas, kuris gaminamas keletą kartų per metus, visų mėgstamas ir laukiamas. Kiekvieną kartą gaminant jis būna ypatingai skanus, ypač su namine karamele.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 21-23 cm)
  • Plakimo šluotelė
  • Dubuo (Didesnis dubuo ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 300 ml Cukrus
  • 100 ml Augalinis aliejus - Neutralus
  • 300 g Morkos - Tarkuotos, smulkiau nei burokine
  • 300 ml Miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Cinamono
  • Sauja Razinos - Mirkytos (nebūtina)
  • Sauja Graikiniai riešutai - Kapoti (nebūtina, bet rekomenduojama)

Kremas

  • 200 g Philadelphia sūris - Indelis
  • 5 v.š. Cukraus pudra - Nekupini
  • 300 g Riebi grietinėlė
  • Pusės Laimo sultys
  • 1 a.š. Vanilinio cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius, cukrų ir aliejų gerai išplakti. Įmaišyti morkas. Įsijoti miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
  • Kepimo formą (18-23 cm) ištepti sviestu. Supilti tešlą. Kepti 190°C 45 minutes, viršus/apačia.
  • Visiškai atvėsusį pertepiau kremu. Kremui grietinėlę išplaku atskirame inde. Kitus ingredientus suplaku ir perplaku kartu su grietinėle.
  • Aplaisčiau namine karamele.

Pabaigai…

P.s. naminės karamelės receptu pasidalinusi esu čia:

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Karamelė, Morkų pyragas, Philadelphia sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai