Morkų suflė

Morkų suflė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Morkos – labai skani, maistinga ir sveika daržovė, tačiau pripažinkime, jog morkų tiek daug ir nesugriaušime, tad pasigaminkite morkų suflė! Skamba įdomiai ir skaniai? Išbandykite ir įvertinkite!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g morkų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g svogūnų
  • 200 ml (padažui)
  • 2 šaukštai miltų (padažui)
  • 2 šaukštai sviesto (padažui)
  • Prieskoniai: druska, pipirai, cukrus pagal skonį (padažui)

Gaminimo eiga
 

  • Pasūdyti vandenį ir išvirti morkas bei svogūnus, nusunkti ir pertrinti per sietelį.
  • Padažo gamyba: keptuvėje išlydyti sviestą, maišant suberti miltus, šiek tiek pakepti, maišant supilti šaltą pieną, padažui užvirus suberti prieskonius ir patraukti nuo ugnies.
  • Kol padažas dar karštas suberti pertrintas daržoves, kiaušinių trynius, išmaišyti. Baltymus standžiai išplakti ir suberti į bendrą masę. Atsargiai įmaišyti.
  • Masę suberti į kepimo indą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min, paskui 35 min 190 laipsnių orkaitėje.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Desertai, Sveiki patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai