Morkų suflė
Morkos – labai skani, maistinga ir sveika daržovė, tačiau pripažinkime, jog morkų tiek daug ir nesugriaušime, tad pasigaminkite morkų suflė! Skamba įdomiai ir skaniai? Išbandykite ir įvertinkite!
Ingredientai
- 500 g morkų
- 3 kiaušiniai
- 100 g svogūnų
- 200 ml (padažui)
- 2 šaukštai miltų (padažui)
- 2 šaukštai sviesto (padažui)
- Prieskoniai: druska, pipirai, cukrus pagal skonį (padažui)
Gaminimo eiga
- Pasūdyti vandenį ir išvirti morkas bei svogūnus, nusunkti ir pertrinti per sietelį.
- Padažo gamyba: keptuvėje išlydyti sviestą, maišant suberti miltus, šiek tiek pakepti, maišant supilti šaltą pieną, padažui užvirus suberti prieskonius ir patraukti nuo ugnies.
- Kol padažas dar karštas suberti pertrintas daržoves, kiaušinių trynius, išmaišyti. Baltymus standžiai išplakti ir suberti į bendrą masę. Atsargiai įmaišyti.
- Masę suberti į kepimo indą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min, paskui 35 min 190 laipsnių orkaitėje.
Pabaigai…
Skanaus!