Naminė sūdyta karamelė

Naminė sūdyta karamelė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši naminė sūdyta karamelė yra tokia skani, kad suvalgysite šaukštą po šaukšto! Paprastas, daug kartų išbandytas receptas, kuris puikiai tiks prie morkų pyrago ir daugelio kitų desertų. Reikės šiek tiek kantrybės, bet rezultatas – tikrai vertas laukimo!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 100 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio, storu dugnu)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Kepimo popierius (Galima naudoti patiekimui arba supilti karamelei)

Ingredientai
  

  • 300 g Cukrus
  • 3 v.š. Vanduo
  • 125 g Sviestas - Supjaustytas gabalėliais
  • 300 ml Riebi grietinėlė
  • Žiupsnelis Stambi stalo druska - Pasirinktinai, jei norite sūdytos karamelės

Gaminimo eiga
 

  • Cukrų ir vandenį supilti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus paruduos (apie 10 minučių). Nemaišyti. Svarbiausia – kantrybė!
  • Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies.
  • Kitame puode užvirti grietinėlę. Karamelę grąžinti ant kaitlentės, supilti per kelis kartus grietinėlę, nuolat maišyti. Virti apie 5 minutes, maišant.
  • Pravėsus galima įberti žiupsnį stambios stalo druskos, jei norite sūdytos karamelės. Labai gardu!

Pabaigai…

Karamelę galima laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių. Prieš naudojant, galima truputį pašildyti, kad ji vėl taptų skysta.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 15gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgCukrus: 15g
Recepto raktažodžiai Karamelės receptas, Naminė karamelė, Sūdyta karamelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai