Naminė sūdyta karamelė
Ši naminė sūdyta karamelė yra tokia skani, kad suvalgysite šaukštą po šaukšto! Paprastas, daug kartų išbandytas receptas, kuris puikiai tiks prie morkų pyrago ir daugelio kitų desertų. Reikės šiek tiek kantrybės, bet rezultatas – tikrai vertas laukimo!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, storu dugnu)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Kepimo popierius (Galima naudoti patiekimui arba supilti karamelei)
Ingredientai
- 300 g Cukrus
- 3 v.š. Vanduo
- 125 g Sviestas - Supjaustytas gabalėliais
- 300 ml Riebi grietinėlė
- Žiupsnelis Stambi stalo druska - Pasirinktinai, jei norite sūdytos karamelės
Gaminimo eiga
- Cukrų ir vandenį supilti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus paruduos (apie 10 minučių). Nemaišyti. Svarbiausia – kantrybė!
- Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies.
- Kitame puode užvirti grietinėlę. Karamelę grąžinti ant kaitlentės, supilti per kelis kartus grietinėlę, nuolat maišyti. Virti apie 5 minutes, maišant.
- Pravėsus galima įberti žiupsnį stambios stalo druskos, jei norite sūdytos karamelės. Labai gardu!
Pabaigai…
Karamelę galima laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių. Prieš naudojant, galima truputį pašildyti, kad ji vėl taptų skysta.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 15gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgCukrus: 15g