Naminė varškė iš organinio pieno ir graikiško jogurto
Sveikutes, gal kas megstate varškę? Pasidalinsiu receptu, kurį darau daug metų. Nors prirašiau daug, bet iš tikrųjų darosi labai greitai. Aš darau visada iš mėlyno-riebesnio organinio pieno ir mėlyno organinio graikiško jogurto. Gaunasi iš bet kokio pieno, bet kuo riebesnis ir organinis, tuo skanesnė ir pilnesnė varškė. Esu dariusi ir su kefyru, ir su citrinos rūgštele, bet pats suprantat, nu netas…
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pieno kaitinimui)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Sietelis arba marlė (Varškės nukošimui)
- Didelis dubuo (Sutrauktai varškei sudėti)
Ingredientai
Ingredientai
- 1 l Pienas - Organinis, mėlynas
- 0.5 l Graikiškas jogurtas - Organinis
Gaminimo eiga
- Užkaiskite pieną ant didžiausios ugnies, kad greičiau užvirtų, bet neleiskite jam užvirti. Kai pienas pradeda ‘vaikščioti’ paviršiumi, sumažinkite ugnį.
- Įpilkite jogurtą ir atsargiai maišykite, kol pienas sutrauks į varškę. Negranduokite ir nemaišykite per dugną, kad varškė neprisitrauktų.
- Pastebėjus, kad atsiranda gelsvai žalios spalvos skystis, išjunkite ugnį. Jokio užvirimo!
- Nukoškite karštą varškę arba atšaldykite ir tada nukoškite. Jei neplanuojate iš karto vartoti, palikite šiek tiek skystyje ir laikykite uždaroje dėžutėje šaldytuve iki 5 dienų.
- Jei norite pasigaminti varškės sūrį, prieš pilant jogurtą į pieną, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Gatavą varškę sudėkite į marlę ir paslėkite.
Pabaigai…
Varškės gamybai galite naudoti ir kefyrą, tačiau jogurtas suteikia švelnesnį skonį. Neleiskite pienui užvirti, kad varškė nebūtų guminė.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 35mgNatris: 80mgKalis: 150mgCukrus: 8gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg