
Naminės dešros iš kiaulienos su širdimis
Šiandien buvo tikrai darbingas rytas virtuvėje – sumaliau kiaulienos mėsyte su trimis širdimis, ir paruošiau skanias namines dešras. Prieskoniai pagal norimą skonį, o vėliau virimo procesas su lauro lapais ir pipirais suteikia joms nuostabų aromatą. Šios dešros puikiai tiks pietums ar vakarienei su bulvėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Mėsos malimo mašina (Kiaulienai ir širdims sumalti)
- Indas dešrų gamybai (Tam, kad būtų galima sumaišyti mėsą ir prieskonius)
- Puodas (Dešrų virimui)
- Lauro lapai (Naudoti virimo metu)
- Juodieji pipirai (Naudoti virimo metu)
Ingredientai
- 1.5 kg Kiaulienos mėsa - Riebalų kiekis pagal skonį
- 3 vnt Širdys - Galima pakeisti daugiau mėsos
- Pagal skonį Prieskoniai - Česnakai, druska, pipirai, pagal skonį
- 3-4 vnt Lauro lapai - Naudoti virimo metu
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Naudoti virimo metu
Gaminimo eiga
- Sumalti kiaulienos mėsą ir širdis. Įmaišyti prieskonius pagal skonį.
- Suformuoti dešras ir paruošti jas virimui.
- Užvirinti puodą su vandeniu, įdėti lauro lapus ir juoduosius pipirus.
- Virkite dešras apie 45-60 minučių ant vidutinės ugnies, kol jos bus pilnai išvirtos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskonių proporcijomis ir įdėti mėgstamų žolelių ar česnakų daugiau.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 3gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgCukrus: 1gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg