Naminiai beigeliai

Naminiai beigeliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie naminiai beigeliai buvo puikus atradimas – pavyko iš pirmo karto! Procesas gana ilgas, bet verta kiekvienos minutės. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams su įvairiais pagardais. Pabandykite juos su avokado užtepėle arba rūkyta lašiša – rezultatas neapsakomas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 25 minutes
Iš viso 2 hours 25 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Aptepti sviestu arba naudoti kepimo popierių)
  • Dubuo tešlai maišyti (Didelis)
  • Kilimėlis tešlai kočioti (Arba švarus stalo paviršius)
  • Tešlos kočėlas
  • Puodas (Vandeniui virti, apie 2 litrus)
  • Mentelė (Beigeliams iš vandens išimti)

Ingredientai
  

  • 7 g Mielės - Sausos
  • 250 ml Šiltas vanduo
  • 30 g Cukrus
  • 5 g Druska
  • 500 g Miltai
  • 30 g Aguonos - Apibarstymui
  • 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui

Gaminimo eiga
 

  • Mieles ištirpdyti šiltame vandenyje su cukrumi. Palikti 10 minučių, kad suputotų.
  • Į dubenį suberti miltus ir druską. Supilti mielių mišinį ir išminkyti tešlą. Jei reikia, pridėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
  • Tešlą minkyti apie 10 minučių, kol taps elastinga ir glotni. Palikti ją pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • Pakilusią tešlą padalyti į 6 dalis, kiekvieną suformuoti į rutulį, o tada suformuoti beigelius – padaryti skylutę per vidurį ir ištempti ją iki norimo dydžio.
  • Užvirti puodą vandens. Beigelius po vieną panardinti į verdantį vandenį 1-2 minutėms, tada išimti ir padėti ant kepimo skardos.
  • Kiaušinį išplakti ir aptepti beigelius, jei norima, apibarstyti aguonomis.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 200°C apie 20-25 minutes, kol beigeliai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Beigeliai puikiai tinka su įvairiais užtepais, mėsa ar sūriu. Eksperimentuokite su pagardais, kad rastumėte savo mėgstamą derinį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 55gBaltymai: 8gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 30IU
Recepto raktažodžiai Beigeliai, Kepiniai, Mielinė tešla, Naminiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai