
Naminiai dešrainiai su sūriu
Šie naminiai dešrainiai yra puikus pasirinkimas greitam ir sočiam užkandžiui. Receptas kilęs iš paprastos idėjos apvynioti dešreles minkšta tešla ir įdėti sūrio, kad kiekvienas kąsnis būtų dar skanesnis. Keptos keptuvėje, šios dešrainiai yra traškūs iš išorės, bet minkšti viduje. Puikiai tinka tiek vaikų vakarėliams, tiek ramiam šeimos vakarui.
Reikalingi Įrankiai
- Kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Dešrelėms įpjauti)
- Keptuvė (Dešrainiams kepti)
- Teptukas (Tešlai patepti)
Ingredientai
Tešla
- 3.5 puodeliai Miltai
- 1 puodelis Karštas vanduo
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
- 3 v.š. Aliejus
- Druska ir cukrus - Pagal skonį
Įdaras
- 10 vnt. Dešrelės
- 100 g Sūris - Tarkuotas
- Majonezas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, karštą vandenį, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Įpilkite aliejaus ir išminkykite tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 30 minučių.
- Iškočiokite tešlą į pailgą formą, įdėkite dešreles. Įpjaukite dešreles, pertepkit majonezu ir užberkite tarkuoto sūrio. Uždarykite tešlą ir gerai užspauskite kraštus.
- Kepkite dešrainius keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos. Patiekite karštus.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais sūrio tipais ar pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 350mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg