
Naminiai Koldūnai su Mėsos Įdaru
Šie naminiai koldūnai su mėsos įdaru yra klasikinis lietuviškas patiekalas. Juos labai mėgsta visa šeima, o jų gaminimas suartina visus virtuvėje. Tobulai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Puodas (Koldūnams virti)
- Sietelis (Nukošti koldūnus)
Ingredientai
Tešla
- 400 g Miltai - Persijoti
- 2 vnt Kiaušiniai - Dideli
- 150 ml Vanduo - Šiltas
- 1 a.š. Druska
Įdaras
- 500 g Malta mėsa - Jautiena arba kiauliena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 a.š. Krapai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Miltus, kiaušinius, vandenį ir druską sumaišyti dubenyje ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
- Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite pailsėti 30 minučių.
- Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, česnaką, druską, pipirus ir krapus įdarui.
- Tešlą iškočiokite plonai ir išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną apskritimą įdėkite šaukštelį įdaro ir užspauskite kraštus.
- Virinkite koldūnus pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, kol jie iškils į paviršių.
- Patiekite su grietine arba keptais svogūnais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, tokiais kaip grybai, sūris arba daržovės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg