
Naminiai sausainiai „Riešutėlis“ su karamelės įdaru
Šie naminiai sausainiai „Riešutėlis“ yra nuostabiai traškūs, su karamelės rududu įdaru, suteikiančiu jiems malonų saldumo ir riešutiškumo poskonį. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam smaližiavimui, tiek ypatingoms progoms. Sausainių puseles sujungus karamele ir migdolų riešutais, gaunamas nuostabus skonis, kuris patiks visai šeimai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka standartinė sausainių kepimo forma.)
- Šaukštelis (Naudoti karamelės įdarui sudėti.)
- Dubuo (Tešlai maišyti.)
- Elektrinis mikseris (Tešlai plakti.)
- Sijotas (Miltams sijoti.)
Ingredientai
- 200 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 g Cukrus
- 1 sauja Krakmolas
- 200 g Grietinė
- Miltai - Kol tešla bus tinkamos konsistencijos
- 1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus
- 200 g Karamelė rududu - Įdarui
- 1 vnt Migdolų riešutas - Kiekvienam sausainiui
Gaminimo eiga
- Sviestą, kiaušinius, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišyti iki vientisos masės.
- Įdėti grietinę, kepimo miltelius, krakmolą ir miltus, viską gerai išmaišyti, kol gausite minkomą tešlą.
- Tešlą leisti pailsėti apie 30 minučių šaldytuve.
- Tešlą iškočioti ir formuoti sausainių puseles. Jas kepti 180°C temperatūroje apie 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
- Iškeptas sausainių puseles atvėsinti.
- Į vieną puselę įdėti karamelės rududu, pridėti migdolų riešutą ir sujungti su kita puselė.
- Patiekti ir mėgautis!
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdarais, pvz., pridėti šokolado ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg