
Naminis keksas su šokolado gabaliukais
Šis purus ir minkštas keksas su šokolado gabaliukais yra puikus desertas kiekvienai progai. Keksą lengva paruošti ir jis ypatingai skanus. Puikus pasirinkimas šokolado mėgėjams, norintiems greito ir gardaus deserto.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinkama keksams, apie 20-25 cm ilgio)
- Plaktuvas (Kiaušiniams ir cukrui išplakti)
- Peilis (Šokolado smulkinimui)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo popierius (Kepimo formos išklojimui)
Ingredientai
Pagrindinė tešla
- 4 vnt Kiaušiniai - Išplakti su žiupsneliu druskos ir 150 g cukraus
- 150 ml Saulėgrąžų aliejus
- 330 g Varškė - Dobilas varškė
- 250-300 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Šiltas vanduo - Pagal poreikį, jei tešla per tiršta
- 100 g Juodasis šokoladas - Smulkiai supjaustytas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Plakite kiaušinius su druska ir cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Įpilkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.
- Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Jei tešla per tiršta, įpilkite truputį šilto vandens.
- Sudėkite smulkintą šokoladą ir išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 30 minučių arba kol keksas taps auksinės spalvos ir patikrinus su dantų krapštuku, jis išliks sausas.
- Išimkite keksą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
Pabaigai…
Šį keksą galima pagardinti riešutais arba džiovintais vaisiais. Taip pat, vietoj juodojo šokolado galite naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 25gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 300mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg