
Naminis Natūralus Jogurtas
Labas rytas! Dažnai namie pasigaminu naminio natūralaus jogurto. Šis receptas yra paprastas ir naudingas tiems, kurie mėgsta naminius produktus. Jogurto gamybos procesas reikalauja šiek tiek kantrybės, bet galutinis rezultatas yra vertas pastangų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pienui užvirti)
- Termometras (Pieno temperatūrai matuoti)
- Indeliai su dangteliu (Jogurto laikymui)
- Storas audinys arba flanelinis rankšluostis (Indelių suvyniojimui)
Ingredientai
- 1 ltr Pienas - 3.5-3.8% riebumo
- 70 g Natūralus jogurtas - Be priedų
Gaminimo eiga
- Pirma užvirinkite pieną. Tada palaukite 7-10 minučių, kol jis šiek tiek atvės. Pieno karštis turi būti toks, kad įkišus pirštą į pieną galėtumėte jį laikyti 7-10 sekundžių.
- Įdėkite natūralų jogurtą ir gerai išmaišykite.
- Supilkite mišinį į indelius su dangteliais. Indelius suvyniokite į storą audinį arba flanelinį rankšluostį ir padėkite šiltai, pavyzdžiui, ant ar šalia radiatoriaus.
- Palikite stovėti per naktį.
- Ryte padėkite indelius į šaldytuvą. Po kelių valandų, kai jogurtas atvės, galite valgyti.
Pabaigai…
Iš 1 litro pieno gaunamas 1 litras jogurto. Galite eksperimentuoti su grietine vietoj jogurto, kad sužinotumėte, koks bus skonis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 400mgCukrus: 40gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 2mg