Naminis šviežias sūris

Naminis šviežias sūris

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Naminis šviežias sūris, pagamintas iš pieno ir citrinos sulčių, yra puikus užkandis ar ingredientas įvairiems patiekalams. Šis sūris yra minkštas, kreminis ir turi švelnų skonį, kuris puikiai tinka sumuštiniams, salotoms ar tiesiog valgant su duona.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, 3-5 litrų talpos)
  • Sietelis (Smulkaus tinklo)
  • Marlinis audinys (Sūrio filtravimui)
  • Dubuo (Skysčiui surinkti)

Ingredientai
  

Pienas

  • 2 litrai Pienas - Pilnas riebalų
  • 60 ml Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pieną supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti, bet neužvirs.
  • Pilant citrinos sultis, lėtai maišykite pieną, kol jis sutrauksis.
  • Filtruokite sutrauktą pieną per marlinį audinį, įdėtą į sietelį, ir surinkite skystį į dubenį.
  • Palikite sūrį nutekėti apie 15 minučių, tada prieskoniuokite druska ir gerai išmaišykite.
  • Suformuokite sūrį, supakuokite į marlinį audinį ir palikite atvėsti šaldytuve bent 1 valandą.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti pridėdami įvairių prieskonių, žolelių ar net riešutų pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Lengvas užkandis, Naminis sūris, Pieno produktai, Šviežias sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai